Obuoliai

Lietuvoje senuose apleistuose soduose, kiemuose, laukuose auga tūkstančiai obelų, šalia kurių
kiekvieną rudenį pūna obuoliai. Iš obuolių gaunasi paprasti ir skanūs desertai!
Obuolių pyragas
  • 12 obuolių

  • 4 kiaušiniai

  • 100 gr. sviesto

  • 1 stiklinė cukraus

  • 2 stiklinės miltų

  • 1 a. š. vanilinio cukraus

  • 1 a. š. kepimo miltelių

Pyragai
  1. Sviestą išlydykite. Kol sviestas lydosi, gerai išplakite kiaušinius su su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

  2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, šiek tiek pravėsusį sviestą. Tešla turi gautis grietinės tirštumo – jeigu per tiršta, įpilkite šlakelį pieno. Obuolius supjaustykite riekelėmis.

  3. Skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Sudėkite obuolius bei tešlą ir kepkite iki 170 C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.

    Skanaus!

  1. Skardą išklokite sluoksniuota tešla, dali pasilikite. Obuolius supjaustykite ir sumaišykite su likusiais ingredientais.

  2. Obuolių masę sudėkite ant tešlos, viršuje iš likusios tešlos supinkite pynę. Išplaktu kiaušiniu patepkite viršų. 

  3. Pašaukite į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 

    Skanaus!

  • 10 obuolių

  • sluoksniuota tešla

  • 0,75 stiklinės cukraus

  • 1 v. š. cinamono

  • 2 v. š. miltų

  • 1 v. š. citrinos sulčių

  • 1 kiaušinis

Obuolių pyragas su sliuoksniuota tešla
Blynai
Blynai su obuoliais
  • 4 obuoliai

  • 7 v. š. miltų

  • 1 kiaušinis

  • 1 stiklinė pieno

  • 1 v. š. cukraus

  • 1 a. š. vanilinio cukraus

  1. Obuolius sutarkuokite arba supjaustykite. Visus likusius ingredientus sumaišykite ir kartu sudėkite obuolius.

  2. Įkaitintoje keptuvėje formuokite blynelius ir apkepkite iš abiejų pusių.

    Skanaus!

  • 5 obuoliai

  • 1 a. š. cinamono

  • 5 a. š. cukraus

  • 1 stiklinė miltų

  • 1 kiaušinis

  • 0,5 stiklinės pieno

  1. Obuolius supjaustykite žiedais. Sumaišykite cinamoną su cukrumi ir obuolius apvoliokite mišinyje.

  2. Visus likusius ingredientus sumaišykite, obuolius panardinkite į tešlą ir kepkite įkaitintoje keptuvėje. Iškepusius obuolių žiedus galite dar kartą apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.

    Skanaus!

Džemai
Su obuoliais
  • 4 kg obuolių

  • 1 kg cukraus

  • 4 gvazdikėliai

  • 1 a. š. cinamono

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite, užpilkite cukrumi ir palaikykite per naktį.

  2. Obuolius kartu su visu skysčiu supilkite į puodą, taip pat sudėkite ir gvazdikėlius, ir cinamoną. Virkite maišant tol, kol obuoliai sukris.

    Skanaus!

Kitos idėjos
Su obuoliais ir bananais
  • 1 kg obuolių

  • 1 bananas

  • 200 g cukraus

  • 1 a. š. cinamono

  • 1 a. š. vanilinio cukraus

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite, užpilkite cukrumi ir palaikykite per naktį.

  2. Obuolius kartu su visu skysčiu supilkite į puodą, taip pat sudėkite ir smulkiai pjaustytus bananus, cinamoną ir vanilinį cukrų. Virkite maišant tol, kol obuoliai sukris.

    Skanaus!

Obuoliai su varške
Pyragėliai
Obuoliai su sluoksniuota tešla
Obuolių žiedai